Dom Sinterklaasa - edukacja, zabawa i przygoda - Utrecht - do 5 grudnia 2022

Co-gdzie-kiedy ARCHIWUM

fot. Shutterstock

Muzeum Catharijneconvent zaprasza wszystkie dzieci (do ok. 8 roku życia) do odwiedzenia Domu Sinterklaasa, który otwarty jest dla zwiedzających codziennie, do 5 grudnia, w godzinach 9:30- 17:00.

W czasie wizyty można zapoznać się z historią Świętego Mikołaja, posłuchać i obejrzeć historię o jego życiu.

Edycja 2022 krąży wokół legend, w których główną rolę odgrywają złote monety.

Wydarzenie to połączenie edukacyjnej wystawy i interaktywnej zabawy.

[NED] Sinterklaas logeert dit jaar weer in Museum Catharijneconvent. Alle kinderen tot ca. 8 jaar, én hun ouders, opa’s en oma’s, juffen en meesters zijn van harte uitgenodigd om op bezoek te komen in het Huis van Sinterklaas.
Het Huis van Sinterklaas is vanaf 12 november dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Reserveren is verplicht.

Co? Dom Sinterklaasa - edukacja, zabawa i przygoda
Gdzie? Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht, prowincja Utrecht, Holandia / Nederland [mapka TUTAJ]
Kiedy? 12 listopad - 5 grudnia 2022, 9:30 - 17:00

Bilety: €7,50 za dziecko (konieczna rezerwacja na określony dzień)

Dodatkowe informacje i bilety: TUTAJ.

Polecamy!



Huis van Sinterklaas 2022

Goed nieuws! Sinterklaas komt weer logeren in Museum Catharijneconvent. Alle kinderen en hun (groot)ouders of verzorgers zijn uitgenodigd om tussen 12 november en 5 december langs te komen in zijn tijdelijke huis. Op www.huisvansinterklaasinutrecht.nl kan iedereen een ticket bestellen. Voorgaande jaren was het Huis van Sinterklaas snel uitverkocht, dus op tijd reserveren is aan te raden.

Gouden munten

Waarom eten we eigenlijk chocolademunten met Sinterklaas? Dit heeft te maken met verschillende legendes over Sint-Nicolaas. In deze editie van het Huis van Sinterklaas hoorje meer over de legende van de drie meisjes en de gouden munten.

De kinderen komen in een theatrale rondleiding van 60 minuten langs diverse woonvertrekken van Sinterklaas. Spelenderwijs leren ze meer over de geschiedenis en het leven van de goedheiligman en zien ze mooie kunst. Maar dat is niet alles! Aan het einde mogen de kinderen Sinterklaas bezoeken in zijn werkkamer.

Openingsweekend en tickets kopen

In het weekend van 12 en 13 november is Sinterklaas nog niet in het museum, maar mag iedereen langskomen om alvast een kijkje te nemen in zijn tijdelijke huis. Hier moet wel een gratis ticket voor gereserveerd worden. Voor de andere dagen (14 november t/m 5
december) koop je online een ticket. Kaartjes kosten € 7,50 per persoon (Museumkaart niet geldig, tot 3 jaar gratis). Het Huis van Sinterklaas is geschikt voor kinderen tot en met ca. 8 jaar. Voor meer informatie en tickets kijk op: www.huisvansinterklaasinutrecht.nl

Legende en tradities

In het Huis van Sinterklaas staat jaarlijks een van de legendes rond Sint-Nicolaas en de bijbehorende gebruiken centraal. Op een speelse manier worden hedendaagse tradities die vanuit eeuwenoude legendes zijn ontstaan verklaard. Museum Catharijneconvent beschikt als museum voor middeleeuwse kunst en christelijk erfgoed over de kennis en kunstvoorwerpen om deze sinterklaaslegendes te verbeelden.



HOLANDIA www.niedziela.nl - dokładne informacje o wydarzeniach w Holandii znajdziesz zawsze w polonijnym portalu internetowym www.niedziela.nl Prosimy o podawanie informacji o organizowanych imprezach, dyskotekach, wystawach, występach, itd. - e-mail'em na Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. lub telefonicznie +31-70-309-9540 (pon-pią 10:00-17:00, redakcja). Fotki mile widziane.


29.11.2019 Niedziela.NL // aktualizacja 28.11.2022  // bron: Museum Catharijneconvent www.catharijneconvent.nl

(al/kmb)


Komentarze 

 
0 #1 Inf 2022-11-29 08:06
Płatny Mikołaj .zabawne.
Cytuj
 

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Najnowsze Ogłoszenia Wyróżnione


reklama a
Linki