NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak podłączy internet z telfort?
Autor Wiadomość
motylek_j1 
Poczatkujacy

Dołączyła: 25 Sie 2009
Posty: 5
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 2:46 pm   Jak podłączy internet z telfort?

hej!
wie ktos jak podłaczyc internet z telefortu? głównie chodzi mi o kabelki:) chce podlączyc do laptopa bezprzewodowo, bez telefonu- tylko internet- instrukcja jest tylko po holendersku i nie wiem do czego podłączyc taką małą skrzyneczke? ani czy cos musze jeszcze do tego dokupic? Mam tu niby do wyboru Ministekker IS/RA punt, Lasdop IS/RA punt, i Hoofdstopcontact IS/RA punt- to ostatnie to wiem co to jest tylko że nie mam sieci telefonicznej. Wiec pomocy jesli ktos sie na tym zna i może mi pomuc?
 
 
dzajgor
Poczatkujacy

Dołączył: 17 Lip 2007
Posty: 3
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 10:08 pm   

Jeśli masz modem to niezbędna jest linia telefoniczna, w większości mieszkań jest ona tyle że trzeba jej poszukać
 
 
Alexpoland 
Nieśmiały użytkownik
ALEX

Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 65
Skąd: Rotterdam
  Wysłany: Nie Sie 30, 2009 8:00 pm   telefort

Chyba chodzi ci o internet z telefortu 20 gb przez gniazdko telefoniczne.Musisz miec modem ktory podlaczasz do gniazdka telefonicznego i do swojego komputera.Pozniej musisz aktywowac na podanej w instrukcji stronce.
 
 
 
ewunia1380 
Nieśmiały użytkownik

Dołączyła: 12 Lut 2009
Posty: 67
Wysłany: Pon Sie 31, 2009 5:12 pm   Telfort

Witam ja mam internet z telfort ale mam modem ktory jest podpiety do gniazka tel. ale tel nie mam. Szczerze mowiac sama nie wiedzialam jak to zrobic to zamowilam sobie montera z Firmy tel oczywiscie platnego to jak nie znajdziesz kogos to polecam takie rozwiazanie. Chociaz wydaje mi sie ze to latwe bo jak Pan do mnie przyszedl to dluzej trwalo poskladanie modemu z kablami niz wlaczenie kompa jak chcesz cos wiedziec to pisz na moje gg 1762200 Pozdrawiam Ewa :061:
 
 
stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1162
Skąd: Noord Holland
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 4:03 pm   

a moze ktos ma internet z telfortu na usb? Jakie plusy i minusy? Czy jest limit danych?
 
 
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4159
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 5:09 pm   

na USB nic nie mowi ;)
ADSL czy UMTS?
_________________
Nie jestem zupa pomidorowa, zeby mnie wszyscy lubili ;)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
 
 
stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1162
Skąd: Noord Holland
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 5:24 pm   

ja jeszcze go nie mam, zastanawiam sie czy tam nie ma limitow przypadkiem a takiego nie chce. Ja bylby jakis na usb unlimited to bym z checia kupil
 
 
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4159
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 6:46 pm   

ADSL raczej limitow nie ma, UMTS na 99% sa
_________________
Nie jestem zupa pomidorowa, zeby mnie wszyscy lubili ;)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
 
 
Coccolinco 
Super gaduła

Dołączył: 28 Mar 2007
Posty: 292
Skąd: skontowni
Wysłany: Śro Mar 31, 2010 10:13 pm   

stroopwafel

Chciałem kiedyś takiego neta sobie wziąć ale jakimś dziwnym trafem cena podskoczyła z 30eur na 40eur :074: i wziąłem na kabel.
Plusem jest to, że nie ma tam limitu a minusem prędkość ale ktoś tu opisywał, że mu "hula" :D
 
 
bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Dołączyła: 06 Lis 2008
Posty: 955
Skąd: Tilburg
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 1:18 am   

Gniazdko tel. musi być, a jak się dobrze wpatrzysz w obrazki w instrukcji, to podłączysz bez znajomości holenderskiego :) Ja podczepiłam druty do śrubek w rozwalonym gniazdku :) I hula całkiem nieźle!
 
 
mruk84 
Poczatkujacy

Wiek: 37
Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 21
Wysłany: Śro Kwi 28, 2010 9:53 am   

Hej!

Czekam właśnie na podłączenie z telfortu. Aktywacja powinna być 28go, czyli dzisiaj, ale już wczoraj mi napisali maila, że aktywowali. Tylko niestety ani wczoraj, ani dzisiaj rano nic nawet nie drgnęło.

Pochwalcie się jak u was wyglądały początki? Ile czekaliście itp.


Z góry dzięki!
 
 
 
xwiatx 

Dołączył: 21 Wrz 2011
Posty: 0
Wysłany: Śro Wrz 21, 2011 9:33 pm   

Witam

Mam pytanko, wiecie moze jak to jest z internetem z Telfortu? Wchodzilem na stronke to ceny sa fajne, ale jak to wyglada od strony technicznej. Mieszkam w domu wielo rodzinnym (jeden dom podzielony na 3 mieszkania), jest zalozona linia telefonicza ale tylko jedna i w dodatku jest juz zajeta przez jednego z sasiadów. Czyli teoretycznie nie podłacze juz drugiego modemu i teraz jest pytanie czy bede musial wzywac technikow by mi zalozyli drugi kabel do telefonu czy moze bede mogl cos sam zrobic w tej sprawie.

Może ktos mial juz podobna sytuacje i pomoze w rozwiazaniu problemu.
Pozdrawiam i dzieki za jakiekolwiek sugestie.
 
 
bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Dołączyła: 06 Lis 2008
Posty: 955
Skąd: Tilburg
Wysłany: Śro Wrz 21, 2011 11:20 pm   

Pewnie drugie gniazdko mógłbyś sam założyć, pytanie tylko, czy po tej samej linii telefonicznej mogą iść sygnały do różnych odbiorców? Tak na chłopski rozum wydaje mi się, że nie. Proponuję, żebyś po prostu zapytał w Telforcie. Albo dogadaj się z sąsiadem, żeby Ci bezprzewodowo udostępnił za pół ceny :)
_________________
<cenzura>
 
 
zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze


Pomógł: 97 razy
Wiek: 100
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2348
Skąd: z Nienacka k/Ams
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 12:33 pm   

praktycznie tez nie podlaczysz. 1 linia = 1 modem. przy skladaniu zamowienia jest pytanie: "Heeft u een vaste KPN telefoonaansluiting". zaznaczasz, ze nie masz i pewnie wysylaja wtedy zlecenie do kpn, a oni przychodza i montuja kolejna linie.
_________________
"Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln

http://bynajmniej.net
 
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Nie Lut 26, 2017 5:58 pm   

Witam.
Chcialem zapytac czy ktos teraz zamawial internet z Telefort-u?
Jak wyglada sprawa z montazem ?
Zmienilo sie cos od ostatniego wpisu?
_________________
Zło zawsze powraca.........................
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group