NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zrobic przelew do polski przez ABNAMROInternetBankieren
Autor Wiadomość
orzel1313 
Poczatkujacy

Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 13
Skąd: 's-Hertogenbosh
  Wysłany: Wto Sie 05, 2008 1:29 pm   Jak zrobic przelew do polski przez ABNAMROInternetBankieren

Witam!!!!


Czy wie ktos jak zrobic przelew przez ABN AMRO internet bankieren na polskie konto??? Prosze o pomoc osoby ktore juz robily takie przelewy bo jestem obecnie w polsce i potrzebuje
przelac duza sume.
 
 
szeda 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy
Dołączyła: 09 Mar 2007
Posty: 514
Skąd: Haga
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 1:50 pm   

musisz znac iban i BIC twojego polskiego banku (do znalezienia w ggogle, lub tutaj byly podawane, skorzysrtaj z wyszukiwarki
a na stronie ABN wchodzisz w transakcje dalej w international transaction lub foreigner transaction (nie mam strony przed soba)
wpisujesz kwote do przelania, WALUTE w jakiej chceszmiec dokonana transakce, numer rachunku, iban, BIC
wiedz ze od przelewu natychmiastowego (immediate) pobierana jest oplata 14,50E, a od przelewu na on date 5,50

jak cos to pisz na GG mozemy sprobowac razem, podpowiem Ci na biezaco tylko znajdz iban i bic
Ostatnio zmieniony przez szeda Wto Sie 05, 2008 1:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
ADAMEK 
Poczatkujacy
Wisnia

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 03 Lip 2007
Posty: 39
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 2:50 pm   

Cos nie duza ta oplata ja jak placilam za abonament polsatu 15 euro oplata w ABN AMRO wyniosla 25 euro :072:
Ostatnio zmieniony przez ADAMEK Wto Sie 05, 2008 2:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Pyzdra 
Poczatkujacy


Wiek: 39
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 24
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 3:14 pm   

po zalogowaniu się do banku wybierasz:betalen-opdracht opgeven-buitenland overboeking-podajesz BIC zaznaczasz IBAN naciskasz OK przechodzisz na nastepną stronę gdzie podajesz pełny IBAN,adres odbiorcy ,kwote do przelewu,oraz w jakiej walucie,w rubryce kosten nic nie zmieniasz podajesz jedynie na kiedy ma być przelew direckt czy op datum,wybierasz czy normalny czy spoed co kosztuje 4,50,przy normalnym nic nie płacisz.
 
 
szeda 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy
Dołączyła: 09 Mar 2007
Posty: 514
Skąd: Haga
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 3:14 pm   

mozliwe, ja co prawda robilam przelew do Niemiec, moze zatem do Polski oplata jest wieksza, trzeba wiec pamietac ze trezba ja dopisac do sumy ktora sie chce przelac zeby nie zabralo

aha jesli chodzi o pomoc to jestem dzis, i jutro do 18, pozniej w drodze do PL
 
 
 
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4159
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 2:08 pm   

ADAMEK napisał/a:
Cos nie duza ta oplata ja jak placilam za abonament polsatu 15 euro oplata w ABN AMRO wyniosla 25 euro :072:


Ja regularnie wysylam kase na swoje PL konto i nigdy nie zaplacilem prowizji.
 
 
hanka1234 
Poczatkujacy
hania


Dołączyła: 27 Kwi 2008
Posty: 39
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 4:30 pm   

m4rcin napisał/a:
ADAMEK napisał/a:
Cos nie duza ta oplata ja jak placilam za abonament polsatu 15 euro oplata w ABN AMRO wyniosla 25 euro :072:


Ja regularnie wysylam kase na swoje PL konto i nigdy nie zaplacilem prowizji.


M4rcin

W ABN zawsza jest opłata 2,50€ jezeli trzeba przewalutować euro na złotówki!
_________________
Cała Polska w cieniu Śląska!!!
 
 
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4159
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 6:50 pm   

Ja wysylam sobie na 1000 EUR i pisze w formularzu €1000 to ABN przelewa €1000 a nie xxxx PLN. ABN wnika czy w PL banku mam konto w PLN, EUR czy Pengo - dostal zlecenie przelac €xxxx to to robi. Przewalutowanie robi bank w PL.


jak widac przesylalem sobie €500 z ABN na moje konto w ING i ING dostalo €500
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Czw Sie 07, 2008 6:52 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
hanka1234 
Poczatkujacy
hania


Dołączyła: 27 Kwi 2008
Posty: 39
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 7:43 pm   

Bo przesyłasz na konto walutowe a nie złotówkowe. Jakiekolwiek przewalutowanie kosztuje2,50€ w ABN.
_________________
Cała Polska w cieniu Śląska!!!
Ostatnio zmieniony przez hanka1234 Czw Sie 07, 2008 7:43 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4159
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 7:54 pm   

dobrze wiedziec ze mam konto walutowe w ING, chyba ze ta waluta to PLN

Jeszcze raz bo nei zaskoczylas.
1. konto normalne w ABN prive pakiet
2. konto zlotowkowe w ING

Na koncie ABN zlecam przelew €500 na konto zlotowkowe w ING. ABN wysyla do ING €500. ING otrzymuje €500. ING przelicza po akutalnym kursie €/PLN i na moim koncie pojawiaja sie 1654 PLN. Koniec. Bez opłat typu €2.5 za przewalutowanie
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Czw Sie 07, 2008 8:00 pm, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Pyzdra 
Poczatkujacy


Wiek: 39
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 24
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 9:47 pm   

Zgadzam się z m4rcin ja również regularnie przelewam tak jak on kasę do polski i żadnych opłat nie ma.
Ostatnio zmieniony przez Pyzdra Czw Sie 07, 2008 9:48 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
LeGolas 
Super gaduła


Pomógł: 11 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 271
Skąd: Zwanenburg
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 7:02 am   

Popieram kolegów.
_________________
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę

Kurt Cobain
 
 
 
danielmorales 
Poczatkujacy

Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 10
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 11:34 am   

To ja mam takie pytanie z innego banku chodzi mi o Rabobank skąd mogę wziąść takie urządzenie do karty pokazane na rysunku
https://bankieren.rabobank.nl/mijnbankzaken/
 
 
m4rcin 
MODERATOR

Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 4159
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 3:48 pm   

Pewnie do dostania w Rabobanku przy aktywacji konta przez internet
_________________
Nie jestem zupa pomidorowa, zeby mnie wszyscy lubili ;)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
 
 
dex 
Poczatkujacy

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 48
Skąd: ZH
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 6:46 pm   

prawy górny róg dajesz English pages czy pagina i masz w normalnym jezyku strone tę
http://www.abnamro.nl/en/index.html i logujesz sie , dalej jak mówili..

A co ja chiałbym się dowiedzieć to kiedy pojawia się wpis o dokonaniu przelewu. Ponieważ własnie wczoraj robiłem przelew, został wysłany po potwierdzeniu kodem. Jednak teraz nie ma żadnego sladu po nim a stan konta sie nie pomniejszył.
W polskim banku od razu pomniejszaja saldo i widać zlecenie albo w złożonych dyspozycjach albo w już zrealizowanych. Tu w ABN zadnego śladu po operacji.
Ostatnio zmieniony przez dex Pią Sie 08, 2008 6:55 pm, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group