NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
KPN internet
Autor Wiadomość
agata 
PRZYJACIEL FORUM


Pomogła: 33 razy
Dołączyła: 08 Paź 2006
Posty: 905
Skąd: kraj tulipanow
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 11:09 am   KPN internet

znajomy ma problemy z instalacja internetu z KPN-u- tzn. ma internet w pakiecie z TV- poradzcie jak to sie instaluje- krok po kroku-
_________________
Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem!
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Gru 11, 2013 5:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Hera 
MODERATOR
Hera


Pomogła: 8 razy
Wiek: 49
Dołączyła: 11 Maj 2007
Posty: 952
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 1:00 pm   

Agata ja mam internet niby z HetNet ale na łączach KPN-u. Modem mam z KPN-u i płytkę instalacyjną też. Może będę umiala ci pomóc - napisz coś więcej, np jakiego rodzaju są to problemy.
Pozdrawiam
_________________
Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień
 
 
bobikpl 
Super gaduła
:)


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 351
Skąd: Friesland
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 6:58 pm   KPN

Hej zobacz na http://www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=9893

.Może to ci cos pomoze a jak nie to skype lub gg 528179 postaram sie pomóc Też mam neT i Tv z KPN i sobie chwalę
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Pon Cze 02, 2008 6:59 pm, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
mandarynka00 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 14 Maj 2008
Posty: 40
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 3:53 pm   

Jeśli nie potraficie zainstalować pakietu to trzeba po prostu iść do sklepu z którego go zakupiono i zamówić instalację przez profesjonalistę,ja tak zrobiłam i cieszę się bo wszystko chodzi bez zarzutu i najważniejsze instalacja jest bezpłatna!Powodzenia życzę!! :039:
 
 
agata 
PRZYJACIEL FORUM


Pomogła: 33 razy
Dołączyła: 08 Paź 2006
Posty: 905
Skąd: kraj tulipanow
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 5:58 pm   

dzieki mandaryno - ale jak chyba niezauwazylas
ten erste- czesto tutaj na forum ludzie sa zyczliwi i pomagaja wiec mozna sprobowac samemu instalowac
ten twede - to nie ja mam problem ale moi znajomi
ale dzieki za info - przekaze znajomym ze najlepiej pojsc do sklepu po instalatora- zapewne na to nie wpadli :041:
_________________
Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem!
 
 
aaaga104 
Poczatkujacy

Dołączyła: 04 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 8:55 pm   internet KPN

Witam mam problem otóż wgrałam nowy system w kompie xp i nie moge sie polaczyc z internetem w KPN wczesniej było wszystko ok
 
 
nastika
Poczatkujacy

Dołączył: 16 Cze 2007
Posty: 26
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:31 pm   

a ja mam problem typu co 40min mnie rozlacza albo czesciej jak moze byc przyczyna...
 
 
 
bobikpl 
Super gaduła
:)


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 351
Skąd: Friesland
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 6:31 pm   

cóż,za mało informacji...

jak macie w routerze (skrzyneczce od neta :) "dziurkę" RESET to włużcie tam jakiś "śpikulec",powinno być odczuwalne kliknięcie.
Jak nie ma RESET to wyciągnąć zasilacz z gniazdka na 5 min lub dłużej i włączyć.

Przy prawidłowym sygnale powinny na zielono świecić diody POWER,DSL,INTERNET (po włączeniu trzeba poczekać ze 2 minuty-normalne.
CD rom KPN do napedu,powinien wystartować automatycznie (jak nie to MÓJ KOMPUTER>ikonka CD rom albo DVD rom kliknąć prawym myszy i wybrać ĄUTOODTWARZANIE)
login ,haslo (to z listu od kpn)

AGATA jak im się nie świeci dioda DSL to nie mają sygnału z KPN,trzeba zadzwonić żeby dali sygnal (albo router popsuty-zdarza się nierzadko).Monter też chyba przysługuje.


Gdy już na danym adresie był internet:
Jak mamy połączenie kablem komputer-router to nie trzeba nic konfigurować i ustawiać,jest automatycznie.
Klikamy prawym myszy na ikonę "telewizorki" na pasku w prawym dolnym rogu na ekranie monitora
WYŚWIETL DOSTĘPNE SIECI>wybieramy swoją i POŁĄCZ
(jakoś tak-z pamięci piszę -mam inny system)

aaaga104
-masz internet kablem czy WIFI bezprzewodowo?
Może na poprzednim systemie ktoś ci instalował i jest hasło na WIFI.
Jeśli WIFI to spróbuj na kablu.
Ponieważ już miałaś internet z KPN to myślę że już nie trzeba,ale gdyby nic nie pomogło to
CD rom KPN do napedu,
login ,haslo (jest w liscie od kpn)

Dużo informacji,starałem się opisać w przystępny sposób,jakbyście mieli problemy to pisać :039:
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Wto Sie 18, 2009 7:02 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1162
Skąd: Noord Holland
Wysłany: Śro Gru 11, 2013 4:47 pm   

Czy wiecie jak przeniesc sygnal na inny adres (przeprowadzka) ?
 
 
agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)


Pomogła: 25 razy
Dołączyła: 17 Lis 2007
Posty: 1585
Skąd: z Holandii :)
Wysłany: Śro Gru 11, 2013 7:30 pm   

stroopwafel napisał/a:
Czy wiecie jak przeniesc sygnal na inny adres (przeprowadzka) ?


http://www.kpn.com/prive/...isformulier.htm

wypelniasz formularz, a oni w ciagu 24h sie z Toba skontaktuja w sprawei przeprowadzki...
_________________
Umiesz liczyć? Licz na siebie ;-)
 
 
thunder85 
Poczatkujacy

Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: Czw Lut 06, 2020 1:03 pm   

Mam pytanie na temat przepisania internetu z KPN na inną osobę. Wyprowadzam się z Holandii i znajomy wprowadza się do mojego mieszkania. Jest jakiś formularz czy trzeba osobiście się z nim wstawić w oddziale?
 
 
Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Dołączyła: 01 Kwi 2009
Posty: 2323
Wysłany: Czw Lut 06, 2020 1:06 pm   

thunder85,
Contractovername of naam aanpassen

https://www.kpn.com/servi...t-overnemen.htm
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group