NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z Taalklaas
Autor Wiadomość
ALICE 
Gaduła


Pomogła: 1 raz
Wiek: 100
Dołączyła: 30 Mar 2008
Posty: 109
Skąd: Holandia
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 10:50 pm   

U mnie jednak nie chodzi chyba tak całkiem good.Od poczatku nie mogłam uruchomić tego "tv film".Myślałam,że jak przejde całą lekcje to w nagrode pozwolą mi go obejrzeć.Jednak nic z tego.Co jest jeszcze nie tak?
Zielaczysko gratuluję.Widze,że też jesteś uparty.Jak u ciebie z tymi filmami?
 
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 10:54 pm   

no wlasnie tez lipa :088:
myslalem jak Ty ,ze jak zrobie zadanie to bedzie cosik sie dzialo a tu "cisza".....
moze cos przegapilismy??????

poprosze o odpowiedz"expertow"...... :083:
 
 
 
ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 12 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 439
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 11:51 pm   

U mnie filmik się normalnie odpala. Jak klikacie na filmik, to co Wam wyskakuje? Możecie zrobić print screena? :)
Ostatnio zmieniony przez ajax4ever Nie Maj 04, 2008 11:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
pawel1979 
Mega gaduła

Wiek: 41
Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 1346
Skąd: NL
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 8:05 am   

a jakich przeglądarek używacie?
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 9:01 am   

ja uzywam "Mozilla Firefox".

a,jak wybiore ktorys z napisow pod filmikiem to otwiera sie "niby" okienko z odtwarzaczem,ale nie ma ekranu,a przyciski "sterujace"-play,itp.,nie dzialaja :088:

sprobowalem jeszcze wybrac informacje czemu to sie nie odpala i wyskoczylo cosi takiego-

Podany typ strumienia nie może być rozpoznany. (Błąd=C00D07E2)

Nie można otworzyć. Sprawdź, czy ścieżka i nazwa pliku są poprawne i spróbuj ponownie. (Błąd=C00D07E2)
Ostatnio zmieniony przez zielaczysko Pon Maj 05, 2008 9:09 am, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
wiolka2 
Gaduła


Wiek: 52
Dołączyła: 20 Lut 2008
Posty: 136
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 9:23 am   

u mnie tez pokazuje sie ekran i nic poza tym. Nie moge obejrzec filmu a wszystko inne jest w porzadku

[ Dodano: Pon Maj 05, 2008 9:25 am ]
nie pokazuje sie tez zaden blad czyli powinno byc ok a nie jest
_________________
wiolka
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 9:39 am   

a jak najedziesz "kursorem" na te filmiki >wybierz film>na odtwarzaczu Prawy Przysisk Myszy>otworzy sie okienko>wybierz "informacje o bledach"-i tam w "zaawansowanych" pojawia mi sie ze wlasnie jest taki blad :073:

nieznam sie na kompach wcale ,ale trzeba walczyc,bo to w koncu tylko maszyna :043:
 
 
 
ALICE 
Gaduła


Pomogła: 1 raz
Wiek: 100
Dołączyła: 30 Mar 2008
Posty: 109
Skąd: Holandia
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 10:17 am   

U mnie jest dokładnie ten sam błąd.Też używam Firefoxa.


ajax4ever napisał/a:
Możecie zrobić print screena?


Ajax,troche jaśniej.Ja przynajmniej nie mam pojęcia o czym ty mówisz.
 
 
 
ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 12 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 439
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 11:27 am   

Moim zdaniem to kodeki do programu odtwarzającego filmiki. Spróbujcie tego:

http://pobieralnia.pl/pli...-pack-full.html Jeżeli z tej strony Wam się nie uda, to wpiszcie w google: K-Lite Codec Pack pobierz. Obojętnie jaka wersja (wydaje mi się). Zainstalujcie to na kompie, zróbcie reset i spróbujcie jeszcze raz. Jak to nie pójdzie, to proszę o print screena --> Na klawiaturze, po prawej u góry jest klawidz 'Print Screen'. Potem wchodzicie do painta, wklejacie... zapisujecie obraz. Print Screen robi obraz tego co macie na monitorze, czyli będę mógł zobaczyć ten błąd (to do Alice ;) ). Wtedy możecie wrzucić fotkę na fotosika lub imageshack i podać link w temacie.

Ale myślę, że te kodeki które podałem w linku rozwiążą sprawę ;) .

P.S. Jeżeli te kodeki nie pomogą, to spróbujcie jeszcze ściągnąć --> Media player classic. Bo ten błąd dotyczy na pewno programu odtwarzającego filmy.
Ostatnio zmieniony przez ajax4ever Pon Maj 05, 2008 11:31 am, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 1:30 pm   

wiem Ajax i reszta ze chcieliscie pomoc,ale niestetu po zastosowaniu wszystkich powyzej podanych mozliwosci,nie udalo mi sie "odpalic" filmikow :088:

narazie pozostaja slowka :043:

dziekuje wszystkim za probe pomocy.
 
 
 
ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 12 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 439
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 1:41 pm   

E tam, nie ma rzeczy niemożliwych. Na pewno jest sposób na odpalenie filmików. Zrób print screena z tym błędem co Ci wyskakuje, coś wymyślimy ;) .
 
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 2:14 pm   

Ajax-zrobilem juz printscreena,i jak chce je dodac na "fotosika" to dostaje komunikat ze nie moge dodac zdjecia z rozszerzeniem"bmp"-nie jest dozwolone....
jak to przeskoczymy to wreszcie ujzysz "nasz"problem :081:
 
 
 
ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 12 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 439
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 2:31 pm   

Zawsze coś :P Pobierz sobie programik: IrfanView. Jest bardzo łatwy w działaniu, po polsku. Program do zdjęć, zmienianie formatów, rozmiarów, efekty itp... Otwierasz w nim fotkę, klikasz na zmień rozmiar obrazu, nawet nic nie musisz zmieniać, tylko zapisujesz jeszcze raz i masz foto w formacie JPEG, czyli takim jaki czyta fotosik ;) 5 min roboty :) .
 
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 4:31 pm   

nie badz zly :073:
"my"tylko sie grzecznie uczymy :083:

zrobilem jak chciales Ajax(mam nadzieje ze wszystko dobrze oto link)

http://www.fotosik.pl/pok...427381a296.html
 
 
 
ALICE 
Gaduła


Pomogła: 1 raz
Wiek: 100
Dołączyła: 30 Mar 2008
Posty: 109
Skąd: Holandia
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 4:45 pm   

No i u mnie jet to samo.Ściągnęłam kodeki i Media Player Classic i nic .Błąd jest ten sam co u Zielaczyska.
:027:
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group