NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Telefon na abonament
Autor Wiadomość
lunatick 
Poczatkujacy

Wiek: 32
Dołączył: 27 Mar 2014
Posty: 3
Skąd: Bodegraven
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 12:25 pm   Telefon na abonament

Witam wszystkich zamierzam wziasc telefon na abonament w tele2 tylko nie wiem ile bede płaci ;/ dołączam zdjecie moze ktoś bardziej kumaty mi wytłumaczy czy bede placic 55 pm czy 44 pm


 
 
Izabela123 
Nieśmiały użytkownik

Dołączyła: 20 Cze 2008
Posty: 68
Skąd: Nieuwegein
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 1:06 pm   

44 euro jeśli podpiszesz umowę w okresie promocji - czyli do końca kwietnia
 
 
lunatick 
Poczatkujacy

Wiek: 32
Dołączył: 27 Mar 2014
Posty: 3
Skąd: Bodegraven
Wysłany: Czw Mar 27, 2014 1:29 pm   

Dziki za szybka odpowiedz :)

A pytanie z innej beczki moze wziasc telefon na abonament ale na dowód ??? czy tylko wyłącznie na paszport ??
Ostatnio zmieniony przez lunatick Czw Mar 27, 2014 1:31 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Niunia27 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 23 Lip 2010
Posty: 113
Wysłany: Pią Mar 28, 2014 4:40 pm   

Dawniej potrzebny był paszport i ostatni wyciąg z banku(tak było z T-Mobile)
Ale teraz to nie mam pojęcia. Mogło sie dużo pozmieniać od czasu kiedy ja brałam abonament.
 
 
vanrafell 
Nieśmiały użytkownik


Wiek: 29
Dołączył: 03 Maj 2012
Posty: 97
Wysłany: Pią Mar 28, 2014 5:51 pm   

Ja biorąc internet domowy dawałem jedynie adres oraz dowód osobisty i numer konta.
Jak jest z telefonami to nie mam pojęcia. Na stronie T-Mobile wymagają posiadanie stikera z IND bądź prawa jazdy (holenderskiego) oraz polski paszport...
 
 
Manto94
Poczatkujacy

Dołączył: 28 Mar 2014
Posty: 1
Wysłany: Pią Mar 28, 2014 10:24 pm   



post nie nie ma nic wspolnego z tym tematem

edytowany
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 29, 2014 12:13 am, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
lunatick 
Poczatkujacy

Wiek: 32
Dołączył: 27 Mar 2014
Posty: 3
Skąd: Bodegraven
Wysłany: Śro Kwi 02, 2014 9:57 am   

A czy na jeden paszport można wziasc dwa telefony
 
 
damius 
Poczatkujacy

Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 28
Skąd: Vlaardingen
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 8:34 pm   

lunatick napisał/a:
A czy na jeden paszport można wziasc dwa telefony



tydzien temu podpisalem umowe w T-Mobile i akceptowali tylko paszport.

Co do dwoch tel na 1 paszport to mysle ze nie ma problemu. Byc moze beda chcieli wtedy wiecej danych typu zarobki, meldunek itp. ale pewnie sie da...
 
 
jedrzej2225 
Mega gaduła

Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 1147
Skąd: Purmerend
Wysłany: Pon Kwi 28, 2014 9:19 pm   

Na pewno można u dwóch róznych operatorów.
 
 
kolbusia
Poczatkujacy

Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 15
Wysłany: Wto Maj 20, 2014 2:00 pm   

Ja w tamtym tygodniu zamowiłam 2 telefony na abonament z vodafone moim dokumentem tożsamości jest holenderskie prawo jazdy,zdarzają sie sytuacje że na polski dowód nie dają. Dzisiaj przyjechał kurier podpisałam umowy musiałam 1c zaplacić karta zeby aktywować tel, niestety kurier miał zepsuty urządzenie do płacenia kartą i nie mógł mi wydrukować paragonu. Kazał sie umowić na kolejne spotkanie,mowił żeby jeszcze isć do banku po wyciąg z konta ale teraz sie zastanawiam czy ten wyciag powinien byc z miesiąca z tygodnia. Orientuje się ktoś w tej sprawie badz mial podobna sytuację?
 
 
stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Pomógł: 8 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1162
Skąd: Noord Holland
Wysłany: Nie Wrz 07, 2014 10:10 am   vodafone - abonament

Co zrobic w przypadku zgubienia telefonu ? Chodzi mi o otrzymanie drugiej simkarty.
 
 
LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 13 razy
Wiek: 31
Dołączył: 31 Mar 2009
Posty: 644
Wysłany: Nie Wrz 07, 2014 2:00 pm   

Zglaszasz swojemu operatorowi i albo wysyłają albo odbierasz w punktcie.
_________________
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę

Kurt Cobain
Ostatnio zmieniony przez LeGolasik Nie Wrz 07, 2014 2:00 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
hania109 
Poczatkujacy

Wiek: 33
Dołączyła: 22 Mar 2009
Posty: 27
Wysłany: Śro Paź 22, 2014 8:54 am   

Z tego co wiem to w tele2 wymagają holenderskiego prawa jazdy. Mam właśnie taki abonament i tego bardzo żałuję. Teraz złożyłam już wypowiedzenie to ni z stąd ni z owąd rachunek mój wyniósł 150e co przez całe 2 lata tyle ani razu nie wydzwoniłam a były miesiące co na prawdę dużo dzwoniłam. Teraz byłam 2 dni w Niemczech a zużyłam dodatkowo już prawie 50e jedno połączenie 1 min. i kilka razy weszłam na facebooka i pare stron przeglądałam, czy to możliwe. Gdzie za 1mb wychodzi 0,24 e. Czy ktoś orientuje się dokładniej w zużyciu internetu. Jak mogę to teraz sprawdzić?
_________________
Munia
 
 
mario007 
Super gaduła

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 338
Skąd: Zoetermeer
Wysłany: Śro Paź 22, 2014 10:38 am   

hania109 napisał/a:
Z tego co wiem to w tele2 wymagają holenderskiego prawa jazdy. Mam właśnie taki abonament i tego bardzo żałuję. Teraz złożyłam już wypowiedzenie to ni z stąd ni z owąd rachunek mój wyniósł 150e co przez całe 2 lata tyle ani razu nie wydzwoniłam a były miesiące co na prawdę dużo dzwoniłam. Teraz byłam 2 dni w Niemczech a zużyłam dodatkowo już prawie 50e jedno połączenie 1 min. i kilka razy weszłam na facebooka i pare stron przeglądałam, czy to możliwe. Gdzie za 1mb wychodzi 0,24 e. Czy ktoś orientuje się dokładniej w zużyciu internetu. Jak mogę to teraz sprawdzić?


Mozesz sprawdzic na rachunku za co dokladnie jest te €150. Koszty internetu uzywanego za granica moga byc wysokie, nie koniecznie musialas sama uzywac, niektore aplikacje sciagaja dane automatycznie. Najlepiej za granica wylaczyc przesyl danych.
_________________
Mariusz
 
 
hania109 
Poczatkujacy

Wiek: 33
Dołączyła: 22 Mar 2009
Posty: 27
Wysłany: Śro Paź 22, 2014 12:39 pm   

Właśnie sprawdzałam wykaz połączeń owszem jest mnóstwo połączeń po 1 czy 2 sekundy. Wydaje mi się to aż nie możliwe bo wiem że były miesiące gdzie prawdę dużo dzwoniłam w ciągu 2 lat ale za połączenia nigdy tyle nie płaciłam. Teraz mam ostatnie 3 abonamenty i mam wrażenia że ciągną ile idzie. Jeśli właśnie chodzi o roaming to miałam cały czas wyłączony raptem włączyłam na moment kiedy logowałam się na facebooka i czytałam informacje w sumie to może była 1 godz. korzystania z interenetu bez oglądania filmów, bez ściągania muzyki, nawet maili nie sprawdzałam, a i jeszcze z vibera dzwoniła może 2 min. Jakie może być zużycie w mb, oczywiście orientacyjnie. Bo przecież żeby zużyć za 40e internetu gdzie 1mb kosztuje 0,24e to chyba coś tutaj nie gra :011: No tutaj też pojawia się utrudnienia, bo na rachunku widzę numery telefonów, zaś co do internetu nie mogę sprawdzić przeglądanych witryn tylko ogólne zużycie.
_________________
Munia
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group