NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z Taalklaas
Autor Wiadomość
ALICE 
Gaduła


Pomogła: 1 raz
Wiek: 100
Dołączyła: 30 Mar 2008
Posty: 109
Skąd: Holandia
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 7:42 pm   problem z Taalklaas

Otóż mam problem z odtwarzaniem głosu na w/w stronce.Wyświetla się komunikat,że trzeba zainstalować odpowiednie wtyczki.Ściągnęłam tę wtyczkę z internetu,ale wyświetlił się komunikat,że ta wtyczka jest do systemu Windows Service pack 2 lub nowszego.Ja mam XP.
Innej wtyczki nie polecali.Nie bardzo rozumiem dlaczego u mnie nie działa ta stronka?
Znajoma sprawdzała na Windows 98 i na Viście i działa.Więc o co chodzi?
Jeśli ktoś wie co należałoby zrobić to proszę o radę.
Nie chcę odinstalowywać XP. :073:
 
 
 
fijne_vent 
Gaduła


Pomógł: 7 razy
Wiek: 43
Dołączył: 26 Lip 2007
Posty: 188
Skąd: ze Fsi ;)
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 7:55 pm   

Cytat:
Windows Service pack 2 lub nowszego.Ja mam XP.


chodzi o XP z zainstalowanym service packiem 2.To paczka aktualizacyjna.Jesli nie masz zainstalowanej sciagnij z netu.

Pozdro! :wink:
_________________
Gdyby Mickiewicz nadal żył
to z pewnością wciąż by pił
 
 
ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 12 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 439
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 8:53 pm   

Jak masz Mozille to powinno wyświetlać automatycznie co potrzebujesz. Ja jak komuś sprawdzałem to mi też nie działała. Po zainstalowaniu Quick Time player chodziło good ;) .
 
 
 
ALICE 
Gaduła


Pomogła: 1 raz
Wiek: 100
Dołączyła: 30 Mar 2008
Posty: 109
Skąd: Holandia
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 10:51 pm   

Mam Mozillę i właśnie chciałam zainstalować Quick Time i pokazał się ten komunikat o Service Packu.Dodane jest też,że mogę użyć programu Windows Update,żeby zaktualizować Windowsa,lecz nie wiem czy mogę to zrobić przy nielegalnym systemie.
 
 
 
Hera 
MODERATOR


Pomogła: 7 razy
Wiek: 48
Dołączyła: 11 Maj 2007
Posty: 947
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 1:05 am   

Alice możesz to zrobić. Przy aktualizacji Windowsa uważaj jednak by nie ściągnąć sobie narzędzia do wykrywania nielegalnych kopii Windowsa. Nie jest to szkodliwe ale bardzo wkur.....rzające.
Zresztą - 90% użytkowników Windowsa ( w tym polowa tego forum) ma piracka wersję któregoś - XP czy Visty :081:
Pozdrawiam
_________________
Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 9:31 am   

hehehe...mysle ze sporo wiecej ma piraciki :026:


a jest mozliwosc aktualizacji i ominiecia sprawdzenia legalnosci???
 
 
 
Hera 
MODERATOR


Pomogła: 7 razy
Wiek: 48
Dołączyła: 11 Maj 2007
Posty: 947
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 3:42 pm   

Jest. Jeśli zaznaczysz aktualizację niestandardową(lub zaawansowaną - nie pamiętam dokładnie jak tam pisze :030: ) i w momencie gdy pokazuje się okienko jakie aktualizacje mają być zainstalowane możesz sobie wybrać które chcesz a których nie. Wystarczy jak odhaczysz "Narzędzie do sprawdzenia legalności kopii" czy jak to sie tam nazywa i ta aktualizacja ci się nie wgra
Niestety jeśli już ci sie wgrała nie ma możliwości jej odinstalowania. Pozostaje tylko jedno - FORMAT C :

Wejdź w Panel sterowania i Aktualizacje automatyczne. Najlepiej zaznaczyć opcję 2 (Pobierz dla mnie aktualizacje, ale pozwól mi wybrać kiedy maja być instalowane) lub 3 (Powiadom mnie, ale nie pobieraj ani nie instaluj aktualizacji automatycznie). Wtedy masz kontrole na tym co i kiedy aktualizujesz.
Mnie też czeka format, ale nie z powodu aktualizacji. Po prostu dysk pęka w szwach :081:

Powodzenia
_________________
Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień
 
 
ALICE 
Gaduła


Pomogła: 1 raz
Wiek: 100
Dołączyła: 30 Mar 2008
Posty: 109
Skąd: Holandia
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 9:31 pm   

Niestety coś sobie nie mogę z tym poradzić.Walcze już pół dnia i klapa.
Zaznaczyłam opcję niestandardową i- tak jak mi radzisz Hera-wtedy rozpoczyna się sprawdzanie najnowszych aktualizacji przeznaczonych dla mojego komputera.Trwa to dość długo i teraz robię to po raz kolejny.Po około 10 minutach wyświetla się komunikat:Sprawdzanie legalności systemu Windows i tutaj sie wycofuję,bo jak wcześnie napisałam mam nielegalny system(choć i tak nie wiem czy mnie nie wykryto-jestem raczej laikiem w tych sprawach)
Za pierwszą próbą aktualizacji udało mi się pobrać:
-Narzedzie Microsoft GDI+Delection tool
-Aktualizację zabezpieczeń dla programu Windows Messenger
-Narzędzie inteligentnego transferu w tle
-Aktualizację dla systemu XP
-i owe nieszczęsne Narzędzie sprawdzania autentyczności Dodatki dla oryginalnego systemu Windows-Przed tym mnie ostrzegałaś?
Lecz piszą tam,że jeśli chcę jedną z tych aktualizacji usunąć to muszę przejść do Dodaj lub Usuń programy i mogę to zrobić.Jeszcze nie próbowałam.
Najważniejszy SP2 sie nie ściągnął i nadal taalklas nie działa.

[ Dodano: Sob Maj 03, 2008 11:39 pm ]
ajax4ever napisał/a:
Po zainstalowaniu Quick Time player chodziło good ;)


Tak też właśnie teraz zrobiłam Ajax.Chodzi good!
Dałam sobie spokój z tym SP 2 i próbowałam ściągnąć starszą wersję Quick Time.
Dwie pierwsze wersje-występował błąd,ale za trzecim razem się udało.
Namieszałam dzisiaj w tym komputerze,że pewnie nie obejdzie się bez innych problemów.Wtedy mam nadzieję,że też mi pomożecie.
Ale najważniejsze,że Taalklas działa!!
Hera miałas rację nie da się usunąć tego narzędzia.Nie ma opcji "usuń" w Dodaj lub Usuń programy i to tylko przy tym narzędziu.Na razie nie widzę,żeby mi coś ono przeszkadzało.W czym tobie przeszkadza?
Dziękuję wam za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez ALICE Sob Maj 03, 2008 11:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 10:36 am   

ja tez mam problem z SP2 :072:
jak mozesz to podaj wersje lub link do QTP,bo wersja ktora ja posiadam wymaga SP2;(
i nadal nie moge odpalic programu do nauki :088:
Ostatnio zmieniony przez zielaczysko Nie Maj 04, 2008 10:37 am, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Hera 
MODERATOR


Pomogła: 7 razy
Wiek: 48
Dołączyła: 11 Maj 2007
Posty: 947
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 12:10 pm   

Przy każdorazowym załączeniu komputera system będzie ci monitował że masz piracką (nielegalną) wersję oprogramowania i żeby kupić nową. Przy którymś z kolei takim komunikacie mogą człowiekowi puścić nerwy :081:

Robiłam wczoraj formata - nic strasznego. W razie czego służę pomocą.

Pozdrawiam.
_________________
Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień
Ostatnio zmieniony przez Hera Nie Maj 04, 2008 6:11 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ajax4ever 
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 12 razy
Wiek: 31
Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 439
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 12:13 pm   

Podaje kilka linków do Quick Time Player 7 ( ja ściągałem 7 i chodziło super).

http://www.instalki.pl/pr...o/QuickTime.php

http://dobreprogramy.pl/i...QuickTime+7.4.5

http://www.filehippo.com/...icktime_player/

http://www.programy1.pl/i...kTime+7.2.0.240

Próbujcie ;) .
 
 
 
ALICE 
Gaduła


Pomogła: 1 raz
Wiek: 100
Dołączyła: 30 Mar 2008
Posty: 109
Skąd: Holandia
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 4:37 pm   

Hera napisał/a:
Przy każdorazowym załączeniu komputera system będzie ci monitował że masz piracką (nielegalną) wersję oprogramowania i żeby kupić nową. Przy którymś z kolei takim komunikacie mogą człowiekowi puścić nerwy :081:

Chyba jednak to nie jest to narzędzie, gdyż dziś włączyłam komputer i nie wyskakują mi żadne komunikaty.W ogóle jak na razie nic podejrzanego się nie dzieje.
Taalklas chodzi super.Dzieci już zaczęły uczyć się holenderskiego.Baaaardzo fajna stronka.
 
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 4:50 pm   

a mnie nadal wyskakuje komunikat o SP2 :088:

na kazdym z tych QTP :072:
 
 
 
ALICE 
Gaduła


Pomogła: 1 raz
Wiek: 100
Dołączyła: 30 Mar 2008
Posty: 109
Skąd: Holandia
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 7:54 pm   

To może pokombinuj tak jak ja z Windows Update i zaaktualizuj jeśli się da.
Powodzenia i wytrwałości życze.
 
 
 
zielaczysko 
Gaduła
Zielaczysko


Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 108
Skąd: Łódz-Den Haag;)
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 10:17 pm   

[ Dodano: Sob Maj 03, 2008 11:39 pm ]
ajax4ever napisał/a:
Po zainstalowaniu Quick Time player chodziło good ;)


Cytat:
ALICE=Tak też właśnie teraz zrobiłam Ajax.Chodzi good!
Dałam sobie spokój z tym SP 2 i próbowałam ściągnąć starszą wersję Quick Time.
Dwie pierwsze wersje-występował błąd,ale za trzecim razem się udało.
Namieszałam dzisiaj w tym komputerze,że pewnie nie obejdzie się bez innych problemów.Wtedy mam nadzieję,że też mi pomożecie.
Ale najważniejsze,że Taalklas działa!!
Hera miałas rację nie da się usunąć tego narzędzia.Nie ma opcji "usuń" w Dodaj lub Usuń programy i to tylko przy tym narzędziu.Na razie nie widzę,żeby mi coś ono przeszkadzało.W czym tobie przeszkadza?
Dziękuję wam za pomoc.



wielka prosba-podaj jakis link na starsza wersje QTP;)
bede bardzo wdzieczny;)
dziekuje.




chwileczke bo chyba sie udalu zainstalowac QTP....

[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 10:41 pm ]
dziekuje za pomoc :033:
juz dziala wiec zaczynam "szlifowanie"jezyka :035: :043:

poszlo tez na starszej wersji QTP :038:
Ostatnio zmieniony przez zielaczysko Nie Maj 04, 2008 10:27 pm, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group