Polska Folklorystyczna Grupa Tańca "Sarna"

Kultura

Polska Folklorystyczna Grupa Tańca "Sarna"
adres korespondencyjny: Middenhaven 15, 2635GT Den Hoorn, Zuid-Holland, Nederland / Holandia.

opis [NED]: Sarna is een Poolse dansgroep. Wij dansen de nationale dansen en volksdansen uit verschillende streken van Polen. De kostuums die Sarna tijdens de optredens draagt zijn authentieke Poolse kostuums. Sarna danst choreografieën die speciaal voor de groep gemaakt zijn. Sommige choreografieën zijn gemaakt door de dansleider Rob de Vriend. Een aantal choreografieën is gemaakt door Poolse choreografen. Naast het dansen is het zingen een belangrijke bezigheid van Sarna. De teksten in de series zijn allemaal in het dialect van de streek waaruit de dansen komen. Het is dus ook belangrijk een beetje gevoel voor taal te hebben, omdat de uitspraak niet echt gemakkelijk is. Sarna heeft ook in samenwerking met een gelegenheidsorkest de muziek van de series op CD gezet. Een aantal series van Sarna bezit ook een flinke dosis speelse humor, waardoor ze ook zeer geschikt zijn om tijdens feesten en bruiloften te laten zien. Zoals iedere dansgroep op dit moment is ook Sarna op zoek naar enkele nieuwe leden.
Wil je een optreden aanvragen, of gewoon eens komen kijken naar een repetitie, of zelfs mee gaan doen, meld je dan bij:
Marco Campman tel.: +31-15-257-1558, Rob de Vriend tel.: +31-20-619-9710.

opis [POL]:

opis [ENG]: Polish Folk Dance Group "Sarna".

jak można zostać członkiem [NED]: Zoals bijna elke dansgroep op het moment is ook Sarna op zoek naar nieuwe leden. We zijn op zoek naar zowel heren als dames met danservaring.
Het niveau van de groep ligt vrij hoog, dus voor beginnende dansers meestal te moeilijk. Heb je echter ervaring, en dat hoeft zeker niet per se Poolse dans te zijn, en zoek je een leuke uitdaging, kom dan zeker een keer kijken of meedraaien.
Ook met ervaring op andere dansgebieden, als klassiek, jazz, karaktère, en zo meer, kun je een eind komen bij een groep als Sarna. Je moet dan wel flexibel zijn, want je zult meer bij moeten leren dan iemand die ervaring heeft met (Poolse) folkloristische dans. We hebben ervaringen met mensen die vanuit een andere dansachtergrond bij ons kwamen. Die ervaringen zijn ons goed bevallen.
Sarna houdt meestal een proeftijd in acht van ongeveer drie maanden. Dit om van beide kanten te zien of het bevalt. Het niveau van Sarna is hoog, en dat willen we zo houden. Het kan ook zijn, vooral als je vanuit een andere dansstijl binnenkomt, dat het voor jou uitproberen is of het iets voor je is. Je kunt altijd vrijblijvend een keer komen kijken. Neem ook in dat geval contact op met één van de onderstaande personen.
Sarna danst altijd op maandagavond van half acht tot tien uur. Het adres is: Buurthuis 't Bokkie, Elandplein 25, Utrecht.
De leden van Sarna wonen over het hele land verspreid (Nistelrode, Nijmegen, Den Hoorn, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Zaandam, Naarden, Leusden, ’s-Hertogenbosch en Utrecht), dus er is vast wel iets te regelen als je samen wilt reizen.
Je kunt je hiervoor opgeven bij: Rob de Vriend tel.: +31-20-619-9710, Marco Campman tel.: +31-15-257-1558.

tel:
fax:
e-mail:
internet: www.sarna.nl

KvK nr: 40481422 Poolse Folkloristische Dansgroep Sarna.

 

Najnowsze Ogłoszenia Wyróżnione


reklama a
Linki