NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Gochna H
Wto Lis 25, 2014 11:20 am
Telewizja na karte- dlaczego nie dzialaja pakiety dodatkowe?
Autor Wiadomość
biedrek
Poczatkujacy

Dołączył: 15 Paź 2012
Posty: 45
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 11:19 am   Telewizja na karte- dlaczego nie dzialaja pakiety dodatkowe?

Witajcie. Przywiozlem z PL zestaw do odbioru telewizji na karte- dekoder philips +karta tnk. Darmowy pakiet dostepny od razu na karcie dziala bez problemu- natomiast problem jest z pakietem dodatkowo platnym. Zrobilem przelew- w pl potwierdzono mi ze kasa jest u nich i ze dodatkowe kanaly zostaly odblokowane- a jednak ich nie mam...
ponowna instalacja satelity, kanalow- nic nie daje- po przelaczeniu na wyrany kanal mam po proostu czarny ekran...
 
 
Bronka 
Mega gaduła


Pomogła: 31 razy
Dołączyła: 27 Maj 2010
Posty: 1086
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 12:06 pm   

Zadzwon do nich, niech jeszcze raz sprobuja uaktywnic kanaly.
_________________
Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3
 
 
Gochna H 
MODERATOR


Pomogła: 207 razy
Dołączyła: 24 Gru 2006
Posty: 8363
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 12:30 pm   

Cytat:
Aktywacja karty dekodującej może nastąpić w terminie do 2 dni roboczych od przyjęcia polecenia Aktywacji. Aby uzyskać dostęp do oferty programowej telewizji n na kartę, tuner satelitarny (urządzenie dekodujące) należy ustawić na kanał z oferty telewizji n na kartę i oczekiwać na uzyskanie dostępu.

zrodlo ,ze strony tv na karte


biedrek,

czy dekoder kupiles ''sparowany'' razem z karta do Tv na karte ,czy osobno? ja mialam taka sytuacje ,ze jak przelozylam swoja karte do innego dekodera ,
to moglam odbierac tylko kanaly niekodowane, kanaly kodowane nie dzialaly,bo jak sie okazuje
ta karta dziala tylko w dekoderach z czytnikiem w systemie CONAX
 
 
biedrek
Poczatkujacy

Dołączył: 15 Paź 2012
Posty: 45
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 2:03 pm   tnk

Dekoder kupilem osobno, karte osobno. Sprzedajacy dekoder zareczal ze chodzion z tnk- ma wgrane odpowiednie oprogramowanie. A co do aktywacji mialem zgodnie z poleceniem obslugi wlaczony tvn 24 h non stop- dekoder w tym czasie sie podobno aktualizowal ale nie dalo to nic...
 
 
Gochna H 
MODERATOR


Pomogła: 207 razy
Dołączyła: 24 Gru 2006
Posty: 8363
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 4:55 pm   

biedrek,

a czy probowales zresetowac dekoder ? odetnij mu calkowicie zasilenie a potem wlacz ponownie .

wejdz w ustawienia i ponow > automatyczne wyszukiwanie programow


Cytat:

Aby uniknąć problemów z odbiorem i zgodnością systemu dostępu warunkowego Conax, firma Cyfrowy Dom zaleca zakup i użytkowanie dekoderów Digit S2-CD firmy Technisat lub Opticum X10 firmy Globo sprzedawanych w zestawach z kartą dostępową.



z tej strony faq . TV na karte

http://telewizjanakarte.pl/faq.html
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Sty 24, 2013 5:06 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
worek44 
Poczatkujacy

Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 8
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 8:49 pm   

Oj kolego,masz dekoder który może odbierać tv na karte i odbiera.Ale jak to w przypadku dekoderów ,które maja wgrane inne firmware(edukacyjne) i jest jeszcze problem listy kanałów.
Nie wiem, jaką masz wgrana liste i czy masz właściwe ustawienia na liscie kanałow(to jest bardzo ważne w philipsach po wizji tv ,a takimi są 3010 i 6010 nie wiem ,który masz.To co mówił ten gość to jest łapanie uprawnień dla karty(na nowy miesiąc ,by karta dekodowała obraz),a nie listy kanałow.Sprawdź dokładnie, jaką masz wgraną liste(bo tu podejrzewam jest problem) i czy masz wgrane te kanały dodatkowe .Pamietaj ,tuner ich sam nie złapie z satelity-je można tylko wgrać za pomocą komputera Można ja wgrać samemu ,co i jak można dowiedzieć się tutajSat elita Tam masz wszystko opisane ,tylko poczytaj.To nic trudnego.Jeśli sam próbowałes sciągać listre kanałow z satki to mogłeś je usunąć(te wgrane) Tuner ten złapie liste z satelity
,ale ona nie bedzie działać.Poczytaj o tym na forum, co dałem link i moze znajdziesz dla siebie jakies rozwiązanie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez worek44 Czw Sty 24, 2013 8:56 pm, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Gochna H 
MODERATOR


Pomogła: 207 razy
Dołączyła: 24 Gru 2006
Posty: 8363
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 9:58 pm   

worek44, jestem sama ciekawa jak to rozwiazac ,ale mozesz jasniej

Cytat:
Pamietaj ,tuner ich sam nie złapie z satelity-je można tylko wgrać za pomocą komputera



ale dokladniej... bo tu juz piszesz co innego , czy chodzi o liste kanalow kodowanych ?
( niekodowane odbiera )


Cytat:
Jeśli sam próbowałes sciągać listre kanałow z satki to mogłeś je usunąć(te wgrane) Tuner ten złapie liste z satelity
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Sty 24, 2013 9:58 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
worek44 
Poczatkujacy

Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 8
Wysłany: Pią Sty 25, 2013 9:51 pm   

Witam!!!
Kolega nie ma orginalnego tunera do telewizji na karte.Kupił ,zapewne okazyjnie tuner po starej Wizji TV.Ta telewizja sprzedawała na własność dwa tunery,oba philipsa 3010 i 6010.Kolega nie pisze jaki ma.Te tunery maja orginalne oprogramowanie operatora tylko
na systemy kodowania Wizji tV(cryptoworks)i pozniej przejęła je cyfra + i zmieniono im
oprogramowanie dla cyfry(seca) i nie nadają się dla TV na karte.Powstało do tych tunerów także ,alternatywne oprogramowanie które pomaga oglądać,nie zawsze legalnie różne
platformy cyfrowe z satelity..Ostatnio powstała wersja oprogramowania dla legalnego odbioru TV na karte.Polega to wszystko na wgrywaniu do dekodera ,za pomocą bardzo prostych
programów.Taki właśnie nabył kolega.Mimo ,iż ten tuner jest bardzo uniwersalny,to posiadanie takiego oprogramowania, niesie ze sobą pewne ''niedogodności''.Jedną z takich ,są listy kanałów,które to trzeba wgrywać do tunera samemu.Orginalne listy ,które spróbujemy ściągnąć z ''nieba'', nie bedą działały, na tym
oprogramowaniu.Zapewne tez takie coś się przydarzyło koledze.Nie kodowane kanały
bedzie odbierał na obojętnie jakiej liście kanałów, czy to wgranej ,czy ściągniętej z nieba.O tyle z kanałami kodowanymi zaczyna się wyżej opisany przeze mnie problem.
Stworzenie takiej listy samemu, nie jest trudne.Natomiast tutaj, pies jest pogrzebany w szczegółach. Przy tych listach kanałów ,ważne jest z poziomu jakiego operatora ma byc dekodowany.Dużo kanałów z TV na karte jest nadawanych w tzw.multikrypcie,czyli inaczej, dla róznych nadawców, te same kanały, z jednego transpondera satelity.Na przykład tvn są z jednego transpondera nadawane dla cyfry+,polsatu cyfrowego,i n tv oraz telewizji na karte ,.Co można zrobić ?spróbować znaleźć w necie odpowiednie listy i wgrać samemu kompem.
podrawiam
 
 
biedrek
Poczatkujacy

Dołączył: 15 Paź 2012
Posty: 45
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 11:36 am   tnk

Kolego wrok- dziekuje za obszerne wyjasnienie :)
Mam dekoder 3010- i jest dokladnie tak jak mowisz... Poprzedni wlasicicel z rozpedu wybral w menu opcje pobierz liste kanalow- i wgrana "recznie" lista poszla w cholere...
Wiem ze wgranie nowej listy nie jest porblemem- w internecie jest mnostwo faq na ten temat- problem okazuje sie jednak prozaiczny- gdzie tu kupic kabel rs232 i przejsciowke z takiego na usb...
Pozatym pozostaje jeszcze kwestia pieniedzy- kable to na allegro 30 zl. Przzesylka do NL drugie tyle- a NOWY tuner 100 zl. Wiec ta zabawa po prostu sie nie oplaca...
Chyba ze znajde kogos kto ma takie kable i mi ich uzyczy badz odsprzeda tu na miejscu
 
 
Bronka 
Mega gaduła


Pomogła: 31 razy
Dołączyła: 27 Maj 2010
Posty: 1086
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 11:49 am   Re: tnk

biedrek napisał/a:
K
Chyba ze znajde kogos kto ma takie kable i mi ich uzyczy badz odsprzeda tu na miejscu


Jakie kable napisz konkretnie bo nie uzywam juz tnk, moze akurat mam takie.
_________________
Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3
 
 
Gochna H 
MODERATOR


Pomogła: 207 razy
Dołączyła: 24 Gru 2006
Posty: 8363
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 11:52 am   

biedrek,

kabel kupisz w sklepie z tv ,z komputerami ewentualnie online

http://www.kabeltje.com/u...abel-p-166.html
 
 
biedrek
Poczatkujacy

Dołączył: 15 Paź 2012
Posty: 45
Wysłany: Nie Sty 27, 2013 9:07 pm   tnk

Ludzie... potrzebne sa kable do zaprogramowania tunera... nie jakies tam euro dolaczane do zestawu...
kabel cross oveer rs232 i pasujaca do niego przejsciowka na usb (dla wzrokowcow- kabel rs232 to taka duza zalczka jaka maja np kasy fiskalne)

12 euro sama przejsciowka na stronie ktora podaje moderator- 50 zl- drugi kabel tez pewnie tyle. a jak napisalem 100 nowy tuner- i bez kombinacji
 
 
biedrek
Poczatkujacy

Dołączył: 15 Paź 2012
Posty: 45
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 8:17 pm   Telewizja na karte- dlaczego nie dzialaja pakiety dodatkowe?

o tym ze bede potrzebowal kabli i co mam zrobic dowiedzialem sie dzieki uprzejmosci jednego z udzielajacych sie w temacie...
wiec wczesniej szukalem podpowiedzi co moze byc przyczyna- a potem nastapilo realne wyliczenie zyskow i strat...
w kazdym razie temat rozwiazany- porponuje Moderatorowi zamkniecie
 
 
worek44 
Poczatkujacy

Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 8
Wysłany: Wto Sty 29, 2013 7:05 pm   

Kupuj i baw się ! :082: Mnie ,kiedyś to strasznie wciagnęło.To jest po prostu fajna zabawa
,a przy okazji można pooglądać czasami co nieco,nie tylko tv na karte :041: .
pozdrawiam
 
 
Panicelinka 
MODERATOR

Pomogła: 35 razy
Dołączyła: 01 Kwi 2009
Posty: 2207
Wysłany: Wto Lis 25, 2014 12:13 pm   

edytowane na prosbe uzytkowniczki
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Maj 16, 2015 6:39 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group